• SVE VIJESTI

Stop "budvanizaciji": Stanari zgrada u ul. Orjenski bataljon pokrenuli peticiju protiv izgradnje Gradskog hotela


Stanari zgrada br. 24 i 26 u ul. Orjenski bataljon pokrenuli su on-line peticiju protiv izgradnje "Gradskog hotela" na  uskom zelenom pojasu između magistrale i ulice Orjenski bataljon.

Kako se navodi u obrazloženju peticije, Izgradnja gradskog hotela malih smještajnih kapaciteta planirana je na uskom zelenom pojasu (u katastru zavedenom kao šume 1. klase) i dijelu koje pripada magistralnom putu. Takođe, veličina i oblik parcele su u potpunosti neprimjereni za gradnju, pogotovo za gradnju hotelskog objekta, preliminarno kategorisanog kao hotel 4 zvjezdice. Jedina racionalna planirana namjena lokacije je zaštitno zelenilo uz magistralni put.

Ističe se i da Izgradnja ovog objekta predstavlja čist primjer tzv. “investitorskog urbanizma” na uštrb interesa zajednice i u korist pojedinca i uzurpira još jednu od rijetkih zelenih oaza na gradskom području, kao i dio putnog - magistralnog pojasa. Soga je cij ove peticije da se spriječi još jedan korak ka “budvanizaciji” naše opštine.

Kako stoji na tabli postavljenoj na gradilištu, Investitor i izvođač radova je PIA inženjering d.o.o iz Tivta, a stručni nadzor vrši Marting project d.o.o iz Podgorice.

Saglasnost glavnog državnog, odnosno glavnog gradskog arhitekte na idejno rješenje data je početkom avgusta 2021. 

Predviđeno je da Gradski hotel bude na površini od 1259 m2 a spratnost je podrum, suteren, prizemlje, sprat i potkrovlje. Radovi su, kako stoji na tabli počeli 12. oktobra ove, a planirani završetak je 10.oktobar 2027. godine.

Peticiju možete potpisati na ovm linku >>> peticije.online - Protiv izgradnje Gradskog hotela

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN