• SVE VIJESTI

Kad brže? Rekonstrukcija šetališta u Igalu nije ni gotova a već ponegdje treba sanacija


Nakon što smo početkom septembra prošle godine skrenuli pažnju da su blokovi na skoro svim šahtovima na tek preuređenom dijelu šetališta potpuno propali, ispucali i nisu izdržali ni tu prvu sezonu, ovih dana, pred sami kraj radova ispada da šetalištu već treba obnova a da čak nije ni završeno.

Naime, na pojedinim mjestima blokovi su se već odvojili od podloge, poispadali, razdvojili se, popucali... Konkretno, ove slike nastale su kod Titove vile.

Podsjećanja radi, šetalište u Igalu je bilo ruglo i zaista je vapilo za rekonstrukcijom. Bilo je krajnje vrijeme za to i to je svima jasno. Ali isto tako treba podsjetiti da smo za ovakvu rekonstrukciju svi mi - poreski obveznici iz naše Opštinske kase dali vrtoglavih skoro 3,5 miliona eura našeg novca i samim tim itekako svi mi - građani imamo pravo "tražiti dlaku u jajetu".

Za te pare, kvalitet je morao biti bez ovakvih "dječijih bolesti", takav da izdrži i prolazak vozila do određene težine, i pješaćenje na hiljade ljudi, i ispadanje predmeta, i skakanje i vremenke nepogode do jedne mjere i ko zna šta još. Naravno da ne može trajati u nedogled, ali moglo je i moralo je makar čitavu godinu dana da "ne mrdne". Makar samo toliko.

Ako se "kvalitet" pokazao ovako brzo počevši od blokova, a čak nije dočekalo ni prvu sezonu, šta li nas ubrzo čeka po pitanju "kvaliteta" rasvjete, platoa kod Pošte, kanalizacije, ueđenja Omladinskog parka. Mikser-garanciju nećemo ni pominjati jer će nakon toga, razumije se, svaka intervencija i opravka biti dodatno plaćana - masno, našim parama.

Autor / FOTO: Hercegnovska ssvaštara

PROČITAJTE JOŠ: Rekonstrukcija šetališta u Igalu: Najavljen višedecenijski kvalitet, a skoro svi šahtovi popucali do kraja prve sezone



Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN