• SVE VIJESTI

Otkazano veče "Klape pjevaju Olivera". Festival klapa samo u nedjelju


Planirano veče u okviru 8. Festivala klapa u Herceg Novom pod nazivom "Klape pjevaju Olivera" koje je trebalo biti omaž velikom Oliveru Dragojeviću a na kojem su trebale nastupiti klape iz Hrvatske i BiH - otkazano je.

U izmjenjenom programu koje su objavili organizatori, festival će se održati samo jedno veče u nedjelju 8 septembra u 20 časova na trgu kod Muzičke škole (u slučaju kiše u Dvorani Park) a nastupiće klape Castel nuovo i Lira iz Herceg Novog, Kamerton iz Podgorice, Maris oz Kotora, Harmonija iz Budve, Geta iz Orebića, Mucrum iz Makarske i Kolapjani iz Siska a na kraju će uslijediti koncert klape Partenca iz Splita.

Šta je dovelo do otkazivanja pouzdano se ne zna ali prema pisanju brojnih portala iz Hrvatske primarni razlog su lična uvjerenja i aktivnosti jednog od organizatora povezanih sa nacionalizmom, dok su učesnici klapa zbog ogromnog pritiska takođe vezanog za nacionalizam, bili prisiljeni da otkažu nastup.

Koji god pravi razlozi bili, ono što je sigurno je da je nažalost nacionalizam ili makar samo priča vezana za njega, opet dobio bitku protiv kulture iako to nikako nije smio.  

Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN